Over Jacco

Gewoon C. Het staat voor: Gewoon, Jacco van der Zee. Direct als ik ben, weet je ook direct wat je aan me hebt. Die C is een kleine twist. Een verwijzing naar Customer en Coaching. Dat is mijn boodschap voor ondernemers, voor bedrijven: Bekijk de dingen vanuit het perspectief van je klant. 
‘He vuurtoren!’ Met mijn rode haar was dit vroeger een veelgehoorde uitspraak. Toen ik ouder was, herkende ik er een mooie metafoor voor mijn karakter. Een baken in een woelige zee die een ander licht schijnt op de zaak. Dat is wat ik doe in mijn werk als manager en als coach. Wanneer mensen ergens op vastlopen, bied ik ze perspectief en help ik ze vanuit hun talenten een transitie te maken. 

Perspectief bieden

Ik wil mensen uitdagen, prikkelen, meenemen. Ik houd ervan om dingen anders voor te stellen. Vertrouwen is de basis waarop ik kritische vragen kan stellen. Ik challenge het bestaande en kom altijd met ideeën hoe het anders kan. Door mensen met elkaar te verbinden, zorg ik dat het werkelijkheid wordt.

Jacco van der Zee als CliftonStrengths aan het werk in een gesprek

VOORLIEFDE VOOR
DIGITALE TRANSFORMATIE

Ik wil bedrijven meenemen in de digitale transformatie. Dat zaadje is geplant in mijn tijd bij Wehkamp, waar ik met de afdeling elektronica als eerste volledig overging op online. Ik houd ervan dingen slimmer te doen; te structureren, digitaliseren en automatiseren. Alles om de klant beter te bedienen en als bedrijf te groeien. 

MIJN TALENTEN

In 2019 werd ik gecertificeerd CliftonStrengthscoach. En natuurlijk werden daarbij ook mijn talenten in kaart gebracht. Daarmee kreeg ik woorden voor mijn kwaliteiten. Wanneer je met mij werkt, zet ik deze talenten in om jou te helpen groeien: 

Strategisch

Ik kijk altijd naar het grotere geheel en zie snel verbanden en patronen. Ik ben in staat om alternatieven te bedenken en ontdek intuïtief oplossingen, daar waar anderen soms nog niet beseffen dat er een probleem is. Ik ben goed in staat besluiten te nemen. 

Actiegerichtheid

Ik krijg zaken bij anderen voor elkaar door hun gedachten om te zetten in daden. Ik weet mensen te beïnvloeden, ben optimistisch en wek enthousiasme op. Ik breng de zaak in beweging. Daardoor verandert er waar nodig concreet iets. 

Ideeënvorming

Ik ben in staat mensen perspectief te bieden. Doordat ik altijd ideeën heb, door te associëren. Ik zie verbanden tussen dingen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Zo ben ik in staat mensen anders tegen een situatie te laten aankijken. 

Communicatie

Een ander talent is dat ik dingen goed onder woorden kan brengen en mensen snel op hun gemak kan stellen.

Relatievorming

Vertrouwen en betrouwbaarheid beschouw ik als een groot goed. Ik ben direct, ga graag de confrontatie aan om verbinding te krijgen. Vertrouwen vormt voor mij de basis van die verbinding.