Ontdek jouw talenten met de

CLIFTONStrengths

Wanneer je doet waar je van nature het beste in bent, dan kun je geweldige dingen bereiken. Dan werk je vanuit je talent. Om te achterhalen wat jouw unieke talenten zijn, gebruik ik het CliftonStrengths assessment. Het rapport dat daaruit volgt, vormt de basis waarmee we aan de slag gaan om jou te laten groeien.

WAT IS DE
CLIFTONStrengths?

De CliftonStrengths is een online assessment. Het herkent terugkerende patronen in de manier waarop jij denkt, wat je voelt en hoe je handelt. Op basis daarvan stelt de CliftonStrengths jouw unieke talent-DNA vast. 

Er zijn in totaal 34 talent-thema’s. De bovenste vijf in het rapport vormen jouw toptalenten. Daarin schuilt jouw grootste potentieel om te groeien. De 34 talenten zijn verdeeld over 4 domeinen: Uitvoeren, Beïnvloeden, Relatie bouwen en Strategisch denken. Na het CliftonStrengths assessment weet je ook welk domein bij jou dominant is. Dat laat je inzien waar je de belangrijkste bijdrage levert als onderdeel van een team.

Clifton StrengthsFinder is ontwikkeld op basis van ruim 60 jaar wetenschappelijk onderzoek onder miljoenen mensen. Gewoon C is sinds 2020 gecertificeerd als Clifton Strengthscoach. 

ZO WERKT DE
CLIFTONSTRENGHTs

In de online tool geef je binnen 45 minuten je voorkeur aan in 177 stellingen. Om je te stimuleren uit te gaan van je eerste ingeving, heb je per stelling 20 seconden de tijd. Dat levert de meest pure resultaten op. Na afloop van het assessment ontvang je direct een persoonlijk rapport dat we samen bespreken. 

Het rapport geeft:
  • inzicht in jouw unieke combinatie van talenten;
  • inzicht in jouw sterkste punten;
  • adviezen per toptalent om het potentieel optimaal te benutten;
  • informatie over blinde vlekken, oftewel mogelijke valkuilen bij elk talent;
  • inzicht in jouw dominante domein en hoe je dit inzet. 

Aan de slag!

De CliftonStrengths vormt een geweldig vertrekpunt voor de coaching waarin we aan de slag gaan om die talenten tot volle bloei te laten komen. Je leert je toptalenten te benoemen, te waarderen en productief in te zetten om jouw doel te bereiken.